,

Arcebispa White

12,13  KM-ga

ARCEBISPA (tõlkes Peapiiskop) White on valmistatud Península de Setúba`i piirkonnas Antão Vaz, Arinto ja  Verdelho viinamarjadest.

Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.

Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.

Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse.

Alkohol – 13,5 %

Ph 3,40

Peamine viinamari Antão Vaz Antão Vaz on üks Portugali parimaid valge veini viinamarjasorte. Kasvatatakse peamiselt kuumas ja kuivas Alentejo piirkonnas. Kasutatakse tavaliselt sordiveinide valmistamisel, millest õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.

Antão Vaz on mitmekülgne viinamarja  sort, mis pakub laias valikus veini stiile. Selles osas on oluline koristusaeg: kui marju korjata varakult, annavad need hea happesusega kergeid, tsitruselisi veine, pikemalt viinapuul seistes aga ümarama, täidlasema veini, mida saab vaadis laagerdada.

Arinto viinamari kõrge happesusega annab veinile hea värske maitse. Arinto viinamari omab veel ka tsitrusviljade spektrit, mille eesotsas on sidrun ja greip andes veinile ka mitmesuguseid luuvilja omadusi, mis vananedes võib omandada rikkaliku virsiku maitse.

Verdelho viinamarja aromaatne profiil on karge, mõnikord lehtede või vürtsikate aktsentidega. See tekitab erksaid, sidruni-, tsitruse- ja pirni nuusutamisel.

ARCEBISPA White vein on valminud kolme suurepärase viinamarja kombinatsioonist, mis sobib hästi kergete roogadega. Väga hästi sobib ka  muude Vahemere roogadega, näiteks täidetud punaste paprikatega. Võivad hästi sobida ka isegi sellised rammusad valgest lihast valmistatud toidud, nagu burritod kanaga.

Arvestades Antão Vazi mitmekülgsust maitseprofiili osas, sobib sellest marjast valmistatud vein  mereandidega ja Atlandi ookeani/Vahemere köögile- kalale, eriti õlis küpsetatud kalale ja  näiteks grillitud tuunikala steigi kõrvale.

Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8oC

Veinivalmistaj: Gonçalo Carapeto

Laost otsas

Tootekood: 32 Kategooriad: , Silt:

ARCEBISPA White on valminud kolme suurepärase viinamarjasordi Antão Vaz, Arinto ja  Verdelho kombinatsioonist.

Vein on tsitrusekollase värvusega, värske tsitrusviljade maitsega, milles on tunda ka luuviljaliste noote ning kerget vürtsikat aktsenti. Arvestades Antão Vazi mitmekülgsust maitseprofiili osas, sobib sellest marjast valmistatud vein  mereandidega ja Atlandi ookeani/Vahemere köögile, kalale, eriti õlis küpsetatud kalale ja  näiteks grillitud tuunikala steigi kõrvale.

Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.

Alkoholisisaldus 13,5 %

Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8 C

Veinimeister  Gonçalo Carapeto

Arinto viinamari kõrge happesusega annab veinile hea värske maitse. Arinto viinamari omab veel ka tsitrusviljade spektrit, mille eesotsas on sidrun ja greip andes veinile ka mitmesuguseid luuvilja omadusi, mis vananedes võib omandada rikkaliku virsiku maitse.

Verdelho viinamarja aromaatne profiil on karge, mõnikord lehtede või vürtsikate aktsentidega. Aroomis võib tunda erksaid sidruni-, tsitruse- ja pirni noote.

Peamine viinamari Antão Vaz on üks Portugali parimaid valge veini viinamarjasorte. Kasvatatakse peamiselt kuumas ja kuivas Alentejo piirkonnas. Kasutatakse tavaliselt sordiveinide valmistamisel, millest õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.

Antão Vaz on mitmekülgne viinamarja  sort, mis pakub laias valikus veini stiile. Selles osas on oluline koristusaeg. Kui marju korjata varakult, annavad need hea happesusega kergeid, tsitruselisi veine, pikemalt viinapuul seistes aga ümarama, täidlasema veini, mida saab vaadis laagerdada.

Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.

Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse.

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Arcebispa White”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga