ARCEBISPA White on valminud kolme suurepärase viinamarjasordi Antão Vaz, Arinto ja Verdelho kombinatsioonist.
Vein on tsitrusekollase värvusega, värske tsitrusviljade maitsega, milles on tunda ka luuviljaliste noote ning kerget vürtsikat aktsenti. Arvestades Antão Vazi mitmekülgsust maitseprofiili osas, sobib sellest marjast valmistatud vein mereandidega ja Atlandi ookeani/Vahemere köögile, kalale, eriti õlis küpsetatud kalale ja näiteks grillitud tuunikala steigi kõrvale.
Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.
Alkoholisisaldus 13,5 %
Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8 C
Veinimeister Gonçalo Carapeto
Arinto viinamari kõrge happesusega annab veinile hea värske maitse. Arinto viinamari omab veel ka tsitrusviljade spektrit, mille eesotsas on sidrun ja greip andes veinile ka mitmesuguseid luuvilja omadusi, mis vananedes võib omandada rikkaliku virsiku maitse.
Verdelho viinamarja aromaatne profiil on karge, mõnikord lehtede või vürtsikate aktsentidega. Aroomis võib tunda erksaid sidruni-, tsitruse- ja pirni noote.
Peamine viinamari Antão Vaz on üks Portugali parimaid valge veini viinamarjasorte. Kasvatatakse peamiselt kuumas ja kuivas Alentejo piirkonnas. Kasutatakse tavaliselt sordiveinide valmistamisel, millest õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.
Antão Vaz on mitmekülgne viinamarja sort, mis pakub laias valikus veini stiile. Selles osas on oluline koristusaeg. Kui marju korjata varakult, annavad need hea happesusega kergeid, tsitruselisi veine, pikemalt viinapuul seistes aga ümarama, täidlasema veini, mida saab vaadis laagerdada.
Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.
Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.