Barrosinha Reserva White on tsitrusekollase värvusega vein, millel on delikaatne ja kompleksne aroom, milles on tunda kergelt röstitud noote, mis on ühendatud Arinto viinamarjasordile tsitrusviljade spektriga. Vein mineraalne ja värske, püsiva maitsega. Veinist õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.
Sobib hästi pehmete juustudega, kalatoitudega ja maitseb parimana umbes 12 kraadi juures serveerituna.
Klassifikatsioon Setúbal Peninsula Regional Win.
Valmistatud 50% Arinto, 25% Fernão Pires, 25% Antão Vaz.
Alkoholisisaldus 13%
Veinimeistrid Filipe Sevinate Pinto, Frederico Vilar Gomes and Sara Carapinha
Arinto viinamari kõrge happesusega annab veinile hea värske maitse. Arinto viinamari omab veel ka tsitrusviljade spektrit, mille eesotsas on sidrun ja greip andes veinile ka mitmesuguseid luuvilja omadusi, mis vananedes võib omandada rikkaliku virsiku maitse.
Fernao Pires (tuntud ka kui Maria Gomes) on aromaatne valge viinamarjasort, mida kasvatatakse laialdaselt kogu Portugalis. Mitmekülgsest viinamarjast valmistatakse enamasti kuivi valgeid veine, kuid see võib olla ka vahuveinide ja magusate dessertveinide alus. Sidruni-, laimi- ja apelsinikoor on Fernao Pirese veinide tavalised aroomikirjeldused, mõnikord vürtsika varjundiga. Teised näited võivad näidata rohkem mee ja mineraalide maitset, eriti vananedes.
Antão Vaz on mitmekülgne viinamarja sort, mis pakub laias valikus veini stiile. Väga oluline on koristusaeg, kui marju korjata varakult, annavad need hea happesusega kergeid, tsitruselisi veine, pikemalt viinapuul seistes aga ümarama, täidlasema veini, mida saab vaadis laagerdada.
Peamine viinamari Antão Vaz Antão Vaz on üks Portugali parimaid valge veini viinamarjasorte. Kasvatatakse peamiselt kuumas ja kuivas Alentejo piirkonnas. Kasutatakse tavaliselt sordiveinide valmistamisel, millest õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.
Vinification – Soft pressing, natural static clarification and alcoholic fermentation at 16°C. Last fermentation phase in 225 liters French oak barrels, with 8 months of ageing on the lees (surlies) until bottling.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.